POSLASTICA ZA SVA VREMENA Nutela torta bez pečenja - najkremastiji zalogaj koji ćete okusiti!

receptizatorte.rs/alo.rs/S.Ć. | Žena 09.04.2021 13:00

Lako se pravi, a užitak je neponovljiv

Foto: printscreen/receptizatorte.rs

Sastojci za koru:

250 g mlevenog keksa
40 g putera
100 ml soka od breskve ili kajsije
30 g čokolade u prahu

Sastojci za fil:
250 g krem sira
50 g šećera
150 g nutele
500 ml slatke pavlake
Sastojci za ganache kremu:
150 g čokolade noissete (ili neka druga mlečna čokolada)
150 ml slatke pavlake

Priprema kore:

1. korak: Pomešati keks i čokoladu u prahu, i na laganoj vatri otopljen puter, a po potrebi dodavati malo soka da bi se dobila smesa koja se ne mrvi.
2. korak: Utisnuti u kalup (veličine 26 cm) i staviti u frižider dok se pripremaju filovi.

Priprema fila:
1. korak: Zagrejati nutelu stavljajući je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, a zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela.
2. korak: Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenom nutelom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.
3. korak: Premazati koru, prvo sa belim, a zatim sa čokoladnim filom. Hladiti u frižideru.
Priprema ganache kreme:
1. korak: Na pari otopliti čokoladu i slatku pavlaku i ohladiti. Povremeno promešati dok se hladi, da se ne bi stvorila na površini stvrdnuta smesa.
2. korak: Nakon toga, nutela torta se može preliti granache kremom.
3. korak: Poželjno je da nutela torta odstoji 3-4h pre posluživanja.
Napomena:
Ukoliko koristite biljnu pavlaku dovoljno je da je samo dobro umutite, dok je za korišćenje mlečne slatke pavlake potrebno dodati i 1 kremfix.
Vaša nutella torta bez pečenja je spremna.

Expand player
Pogledajte više