RECEPT KOJI MORATE PROBATI Lisnata, integralna, dekorativna i jako ukusna pogača

Bakinakuhinja/Alo.rs/D.C. | Žena 10.04.2021 12:32

Gotovo za tren, a uživaćete natenane

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Za testo:

- 300 ml mlake vode

- 20 gr kvasca

- 1 kašičica šećera

- malo soli

- 50 ml ulja

- 400 gr belog brašna (dodavati da bude srednje tvrdo testo)

- 150 gr mešavina integralnog brašna

- maslinovo ulje

Još treba:

- semenke

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude srednje tvrdo obraditi dobro rukom pa pokriti da odmori 30 min. Istresti na sto pa podeliti na pet loptica malo ih obraditi i pokriti da odstoje još 5-6 min. U pleh 24 cm staviti pek papir. Razviti prvu loptu veličinu dna pleha izvaditi hartiju iz pleha pa staviti na hartiju.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Premazati koru maslinovim uljem i posuti crvenom mlevenom paprikom i posuti kimom. Razviti drugu koru premazati uljem i posuti lanenim semenom.

Treću koru takodje premazati uljem pa i nju crvenom paprikom i kimon. Četvrtu premazati uljem i posuti suncokretovim i lii dulečnim semenom, Petu koru razviti i prekriti pritisnuti rukama testo pa je iseči na 4 dela staviti malu čašu na sredinu znači ne seći do kraja.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Svaku četvrtinu iseći na veći i manji trougao . Manji trougao uviti oko svoje ose. Pogaču pokriti pa kad poraste ako nije posna premazati žumancetom ako jeste samo uljem i posuti susamom.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min.

Uživajte!

Expand player
Pogledajte više