RECEPT KOJI MORATE PROBATI Lisnata, integralna, dekorativna i jako ukusna pogača
Potrebno je:
Za testo:
- 300 ml mlake vode
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 50 ml ulja
- 400 gr belog brašna (dodavati da bude srednje tvrdo testo)
- 150 gr mešavina integralnog brašna
- maslinovo ulje
Još treba:
- semenke
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude srednje tvrdo obraditi dobro rukom pa pokriti da odmori 30 min. Istresti na sto pa podeliti na pet loptica malo ih obraditi i pokriti da odstoje još 5-6 min. U pleh 24 cm staviti pek papir. Razviti prvu loptu veličinu dna pleha izvaditi hartiju iz pleha pa staviti na hartiju.
Premazati koru maslinovim uljem i posuti crvenom mlevenom paprikom i posuti kimom. Razviti drugu koru premazati uljem i posuti lanenim semenom.
Treću koru takodje premazati uljem pa i nju crvenom paprikom i kimon. Četvrtu premazati uljem i posuti suncokretovim i lii dulečnim semenom, Petu koru razviti i prekriti pritisnuti rukama testo pa je iseči na 4 dela staviti malu čašu na sredinu znači ne seći do kraja.
Svaku četvrtinu iseći na veći i manji trougao . Manji trougao uviti oko svoje ose. Pogaču pokriti pa kad poraste ako nije posna premazati žumancetom ako jeste samo uljem i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min.
Uživajte!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)