IZ BAKA JELINE KUHINJE Fenomenalni biskvit sa kokosom i suvim grožđem, desert za sve generacije!
Primamljiv miris i fantastičan ukus!
Potrebno je za biskvit:
4 jaja
50 gr šećera
100 gr brašna
100 gr griza
100 gr kokosa
200 ml jogurta
100 gr suvog groždja
50 gr otopljenog maslaca
1 prašak za pecivo
korica limuna
Za preliv je potrebno:
200 gr šečera
1/2 limuna
100 ml vode
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati navedene sastoje i dobro izmešati. Pleh 30x25 premazati uljem i posuti brašnom.
Foto: Bakina kuhinja
Sipati u pleh testo i izravnati . Peći na 200 stepeni C oko 30-40 min da lepo porumeni. Pečen kolač iseći na kocke.
Foto: Bakina kuhinja
U činiju sipati šećer preliti vodom i iseći na kocke limu. pustiti da vri 4-5 min pa preliti vreo pečen kolač sa vrelim sirupom.
Ostaviti da upije. Može se posuti sa kokosom. Ljubitelji slatkiša uživajte...!