DORUČAK ZA CELU PORODICU Uštipci punjeni kačkavaljem
Poslužite ih tople uz nešto suvomesnato i omiljeni mlečni proizvod
Sastojci:
- 1 jaje,
- 150 g brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1 prstohvat soli,
- 125 ml mleka,
- 125 g kačkavalja,
- ulje za prženje.
Foto: printscreen/domaćirecepti
Priprema:
U dublju posudu sipati brašno, dodati prašak za pecivo, so i izmešati. Napraviti udubljenje na sredini, dodati umućeno jaje, 4 kašike mleka i izmešati. Zatim, uliti preostalo mleko i zamesiti gušće testo.
Dodati rendani kačkavalj i sve umesiti. Uzimati po malo smese ,dlanovima oblikovati kuglice, malo ih spljeskati i pržiti na zagrejanom ulju. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Uštipke servirati i poslužiti tople.