OMILJENO JELO NAŠIH BAKA: Krompir sa kuvanim jajima i kačkavljem, pitaćete ima li još!
Vreme je da probate nešto baš dobro
Potrebno :
600 gr krompira
kačkavalj
200 ml jogurta
100 ml mleka
biber, so
4 čena belog luka
3 kuvana jaja
1 jaje za preliv
30 ml. ulja
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci ne baš prekuvati. I 3 jaja skuvati. U činiju razbiti jedno jaje, dodati jogurt i mleko malo ribanog kačkavalja dodati ulje. Sve izjednačiti.
Foto: Bakina kuhinja
Tepsiju podmazati uljem , krompir skinuti ljusku, pa iseći na krugove i poredjati pola krompira.
Foto: Bakina kuhinja
Posoliti i pobiberiti. Preko poredjati na krugova jaja, i narimbati kačkavalja i završiti sa krugovima krompira.
Foto: Bakina kuhinja
Preliti spremljenim prelivom i na kraju malo ribanog kačkavalja. Peći na 210 stepeni 50 min.