OMILJENO JELO NAŠIH BAKA: Krompir sa kuvanim jajima i kačkavljem, pitaćete ima li još!

bakinakuhinja/S.Ć. | Žena 19.04.2021 10:57

Vreme je da probate nešto baš dobro

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno :

600 gr krompira
kačkavalj
200 ml jogurta
100 ml mleka
biber, so
4 čena belog luka
3 kuvana jaja
1 jaje za preliv
30 ml. ulja

Priprema:
Krompir skuvati u ljusci ne baš prekuvati. I 3 jaja skuvati. U činiju razbiti jedno jaje, dodati jogurt i mleko malo ribanog kačkavalja dodati ulje. Sve izjednačiti.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Tepsiju podmazati uljem , krompir skinuti ljusku, pa iseći na krugove i poredjati pola krompira. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Posoliti i pobiberiti. Preko poredjati na krugova jaja, i narimbati kačkavalja i završiti sa krugovima krompira. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Preliti spremljenim prelivom i na kraju malo ribanog kačkavalja. Peći na 210 stepeni 50 min.

Expand player
Pogledajte više