POGAČICE SA ČVARCIMA NEODOLJIVOG UKUSA Uz jedan trik, biće bolje nego iz najbolje pekare
Sastojci:
- 1/2 kg samlevenih čvaraka
- 1/2 kg brašna
- 2 žumanceta
- 3 kašike belog vina
- 1 kvasac
- so
- jaje za premazivanje
Priprema:
1. Kvasac rastopite u malo mleka i pustite da se diže 15 do 20 minuta. Zatim zamesite testo od svih sastojaka i pustite da odstoji oko pola sata.
2. Na radnoj površini razvaljajte testo, pa ga presavijte: levu stranu nadesno, desnu nalevo, donji kraj gore i gornji kraj dole. Tako uradite tri puta, s tim da testo između savijanja miruje po 15 minuta.
3. Četvrti put razvaljajte testo na debljinu palca i manjom čašom vadite pogačice. Odozgo ih oštrim nožem zarežite uzduž i popreko da dobijete mrežicu, premažite ih jajetom i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)