LEPINJE PUNJENE KROMPIROM I KAČKAVALJEM Uz njih vam ništa drugo ne treba

Stil.kurir.rs/Alo.rs/D.C. | Žena 23.04.2021 22:06

Pravićete ih stalno kao zaseban obrok

Foto: Shutterstock

Sastojci za testo: 400 ml mlakog mleka, 10 g kvasca, 1 kašika šećera, 1 kašičica soli, 2 kašike ulja, 500 g brašna.

Za nadev: 5 krompira, 100 ml mleka, 200 g rendanog kačkavalja, so po ukusu.

Za premazivanje: 1 žumance, 1 kašika ulja, susam ili kim po želji.

Priprema:

Aktivirajte kvasac u mleku sa šećerom. Nadošlom kvascu dodajte brašno, ulje i so i umesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite da stoji oko 30 minuta.

Za to vreme skuvajte krompir i izgnječite ga u pire. Dodajte mleko, kačkavalj i malo soli pa promešajte. Biće gusta smesa. Testo podelite na četiri loptice. Svaku razvucite u krug, pa na sredinu testa stavite četvrtinu fila takođe oblikovanog u lopticu. Obmotajte testo oko fila i opet prstima rastanjite tako da dobijete oblik lepinje. Isto uradite sa preostalim materijalom.

Poređajte dobijene lepinje na pleh obložen pek papirom, pokrijte krpom i ostavite da stoji 20 minuta. Nadošle lepinje malo pritiskajte prstima (pogledajte video ispod), pa premažite žumancetom pomešanim sa malo ulja i po želji pospite susamom i kimom.

Pecite na 180 stepeni 20 minuta. Uživajte u divnom punjenom testu!

Expand player
Pogledajte više