VRHUNSKI UKUS Recept za najmekšu piletinu, trik je u jednom neočekivanom sastojku
Sastojci:
1 pileće grudi (bez kostiju)
100 g majoneza
malo belog luka u prahu
100 g narendanog kačkavalja
so
biber
mirođija
Priprema:
Piletinu iseći na 6 komada, može se malo i izlupati čekićem, ali vrlo malo. Oprati, ocediti, ostaviti da se osuši, pa posoliti i pobiberiti. U međuvremenu pomešati majonez, miriđiju, beli luk i narenan kačkavalj. Smesu naneti na meso sa obe strane, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i pokriti aluminijumskom folijom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko sat vremena, pa ukloniti foliju i ostaviti da porumeni.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)