BOLJE OD MEKIKA Pecivo sa kefirom punjeno krompirom i lukom
Vrlo ukusno
Za doručak, večeru ili kao posluženje kada vam dođu gosti. Nestaje u tren oka sa stola.
Sastojci:
Za testo:
250 g kefira 3,2% (topli)
1 žumance
1 kašičica soli
1 kašika šećera
400 g brašna
½ kašičice sode bikarbone
1 kašika ulja
Za punjenje:
400 g kuvanog krompira
1 crni luk
sveža mirođija
so, biber
50 g putera
Priprema:
Kefir, pavlaku, so, sodu bikarbonu, ulje, žumance i šećer pomešajte, pa dodajte prosejano brašno i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmara 15 minuta. Na pobrašnjenoj površini premesite testo, podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Svaku razvucite na tanji krug.