PREUKUSAN, PRAVI SE ZA ČAS Savršen preliv za salatu od samo šest sastojaka

Stil.kurir.rs/Alo.rs/D.C. | Žena 28.04.2021 11:26

Čime začinjavate zelenu salatu?

Foto: Bakina kuhinja

Uz klasično ulje, sirće i so, možete dodati još nekoliko jednostavnih sastojaka iz špajza i frižidera i tako napraviti ukusan preliv za zelenu salatu koji će značajno poboljšati njezin ukus.

Sastojci za preliv:

80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
60 ml vinskog sirćeta
1 kašika limunovog soka
2 češnja belog luka
1 kašičica dižon senfa
1 kašičica sušenog origana

Priprema:

1. Pritisnite oguljeni i očišćeni beli luk kroz presu, ili ga ručno iseckajte na sitne komade.

2. Ubacite beli luk u teglu (s poklopcem).

3. Belom luku dodajte maslinovo ulje, sveže isceđen limunov sok, dižon senf, vinsko sirće i sušeni origano.

4. Poklopite teglu i dobro promućkajte.

5. Prelijte deo po zelenoj salati. Ostane li vam preliva poklopljenu teglu stavite u frižider i tako čuvajte do pet dana.

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više