HIT POSLASTICA! Kanadska torta - Prava, nežna kremasta princeza! Svaki zalogaj je poseban doživljaj!
Vrlo jednostavne je pripreme, može biti torta za svaki dan, Prava kanadska torta se uz ovaj nas recept priprema na sledeci način
Potrebno je:
Za kore: 150 g čokolade za kuvanje, 150 g šećera, 170 g putera, 5 jaja, 100 g brašna
Za krem: 0,5 l mleka, 150 g šećera, 4 kašike gustina, 5 žumanaca, 250 g putera, 100 g bele čokolade.
Priprema:
Na pari otopite čokoladu, a jaja odvojte na belanca i žumanca. Penasto umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, stalno muteći. Kada se sve dobro sjedini dodajte otopljenu čokoladu i umešajte brašno. Umutite čvrst sneg od belanaca i lagano ga sjedinite s prethodnom smesom.
Izlijte u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 50 do 60 minuta na 170 stepeni. Ohlađenu koru podelite na tri dela. Oko 400 mililitara mleka stavite da se na pari kuva sa šećerom. Posebno umutite gustin, žumanca i preostalo mleko i kad se šećer u mleku istopi, kada mleko prokuva, dodajte mu smesu od gustina i žumanaca.
Mešajte neprekidno dok se krem ne zgusne, pa sklonite s vatre. Ohlađen krem umutite s puterom i dodajte otopljenu belu čokoladu. Filujte kore. Nafilovanu tortu prelijte čokoladom i dekorišite po ukusu.