HIT POSLASTICA! Kanadska torta - Prava, nežna kremasta princeza! Svaki zalogaj je poseban doživljaj!
Potrebno je:
Za kore: 150 g čokolade za kuvanje, 150 g šećera, 170 g putera, 5 jaja, 100 g brašna
Priprema:
Na pari otopite čokoladu, a jaja odvojte na belanca i žumanca. Penasto umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, stalno muteći. Kada se sve dobro sjedini dodajte otopljenu čokoladu i umešajte brašno. Umutite čvrst sneg od belanaca i lagano ga sjedinite s prethodnom smesom.
Izlijte u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 50 do 60 minuta na 170 stepeni. Ohlađenu koru podelite na tri dela. Oko 400 mililitara mleka stavite da se na pari kuva sa šećerom. Posebno umutite gustin, žumanca i preostalo mleko i kad se šećer u mleku istopi, kada mleko prokuva, dodajte mu smesu od gustina i žumanaca.
Mešajte neprekidno dok se krem ne zgusne, pa sklonite s vatre. Ohlađen krem umutite s puterom i dodajte otopljenu belu čokoladu. Filujte kore. Nafilovanu tortu prelijte čokoladom i dekorišite po ukusu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)