Gužvara sa maslacem i limunadom - uživajte u fantastičnom ukusu extra gibanice!
Za doručak ili večeru
POTREBNI SASTOJCI
kore za pitu - 500 g
ZA PREMAZIVANJE
jaja - 4 komada
maslac - 100 g
sir - 400 g
SMESA ZA PRELIVANJE
jaja - 1 komad
limunada - 1 šolja
maslac - malo, za premazivanje pleha
NAČIN PRIPREME
U posudi umutimo jaja i dodajemo kiselo mleko, sir i rastopljeni maslac, promešamo.
Namažemo dno okruglog pleha sa masalcem, uzimamo jedan list kora, iskidamo na velike komade (5-6) i poređamo u pleh. Sipamo 3 supene kašike smese i rasporedimo preko kora.
Ovako radimo dok ne potrošimo smesu, poslednju koru ostavljamo celu, a ivice savijamo.
Isečemo pitu na kockice i prelivamo ravnomerno prethodno umućenim jajetom, pomešanim sa limunadom.
Uključimo rernu na 180 stepeni, a pitu ostavljamo da stoji tako dok se rerna ne ugreje i dok ne upije preliv.
Stavite pitu u ugrejanu rernu i pecite dok ne dobije lepu zlatnobraon boju, oko 40 minuta.