Kremasti kolač sa orasima - ukus dostojan kraljeva!

brzikolači.com/alo.rs/S.Ć. | Žena 11.05.2021 09:00

Predivan kolač sa orasima, eurokremom i kremom od žumanaca.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Kora:

6 belanaca
6 kašika šećera
4 kašike prezle ( mrvice )
4 kašike mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 prašak za pecivo
+ 300 gr seckanih oraha i 200 gr eurokrema

Fil:

6 žumanaca

6 kašika šećera
6 kašika mleka
500 ml slatke pavlake

Još:

2 – 3 kašike neskvika
150 ml mleka
18 komada petit keksa (možda koji više ili manje)

Priprema:

Uključiti rernu na 180 stepeni.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

Ulupati penasto belanca, pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka pena.

Zatim dodati orahe, prezlu, brašno i prašak za pecivo te sjediniti varjačom.

Obložen pleh 30 x 20 cm posuti orasima i istresti celu smesu za koru, rasporediti polako preko oraha. Peći 15 – 20 minuta zavisno od rerne.

Ostaviti da se kora prohladi par minuta, pa polako okrenuti i skinuti papir.

Na toplu koru naneti eurokrem i razmazati preko oraha.

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa dodati mleko i staviti na paru (šerpa na šerpu sa ključalom vodom, ali da voda ne dodiruje dno druge šerpe).

Kuvati 15 minuta od stavljanja šerpe na šerpu. Skloniti i potpuno ohladiti.

Ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom filu.

Na koru staviti pola fila, pa red petit keksa umočenog u mleko sa neskvikom, mada može i samo mleko. Sačekati da keks upije mleko pa naneti ostatak krema.

Odgore možete po želji staviti šta volite. Ohladiti kolač pa poslužiti. Prijatno.

Expand player
Pogledajte više