Kremasti kolač sa orasima - ukus dostojan kraljeva!
Foto: Printscreen/brzikolaci.com

Kora:

6 belanaca

6 kašika šećera
4 kašike prezle ( mrvice )
4 kašike mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 prašak za pecivo
+ 300 gr seckanih oraha i 200 gr eurokrema

Fil:

6 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika mleka
500 ml slatke pavlake

Još:

2 – 3 kašike neskvika
150 ml mleka
18 komada petit keksa (možda koji više ili manje)

Priprema:

Uključiti rernu na 180 stepeni.

Kremasti kolač sa orasima - ukus dostojan kraljeva!

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

Ulupati penasto belanca, pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka pena.

Zatim dodati orahe, prezlu, brašno i prašak za pecivo te sjediniti varjačom.

Obložen pleh 30 x 20 cm posuti orasima i istresti celu smesu za koru, rasporediti polako preko oraha. Peći 15 – 20 minuta zavisno od rerne.

Ostaviti da se kora prohladi par minuta, pa polako okrenuti i skinuti papir.

Na toplu koru naneti eurokrem i razmazati preko oraha.

Kremasti kolač sa orasima - ukus dostojan kraljeva!

Foto: Printscreen/brzikolaci.com

 

Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa dodati mleko i staviti na paru (šerpa na šerpu sa ključalom vodom, ali da voda ne dodiruje dno druge šerpe).

Kuvati 15 minuta od stavljanja šerpe na šerpu. Skloniti i potpuno ohladiti.

Ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom filu.

Na koru staviti pola fila, pa red petit keksa umočenog u mleko sa neskvikom, mada može i samo mleko. Sačekati da keks upije mleko pa naneti ostatak krema.

Odgore možete po želji staviti šta volite. Ohladiti kolač pa poslužiti. Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading