Musaka od povrća i sira: Izgleda fantastično, a i ukus joj je božanski!
Toliko dobra da ćete je celo leto praviti!
Sastojci
plavi patlidžan 300 g
tikvice 300 g
paradajz 300 g
zreli sir 350 g
jaja 3
kisela pavlaka 1 čaša
so 1 kašičica
suvi biljni začin po ukusu
Kako pripremiti
Plavi patlidžan i tikvice operite, odstranite im drške i zajedno sa korom narežite na krugove ili tanje uzdužne komade, posolite u činiji i ostavite sat vremena da malo otpusti tečnost. Paradajz isecite na krugove.
Tepsiju podmažite, pa ređajte prvo plavi patlidžan, prelijte uljem, onda paradajz, preko tikvice, pa prekrite kriškama sira. Ponovite dok ima materijala i završite tikvicama koje prelijete preostalim uljem.
Prekrite folijom i stavite u rernu da se peče. Pred kraj pečenja sklonite foliju i prelijte umućenim jajima i izdrobljenim preostalim sirom. Vratite u rernu još malo da se zapeče.