DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA: Fantastično i lagano osveženje koje može stajati čak do nedelju dana!
Sastojci:
400 ml slatke pavlake
1/8 kašičice soli
2 jaja
150 g šećera
450 g seckanih jagoda
pola kašike limunovog soka
Priprema:
Sjedinite slatku pavlaku i so u šerpi i pustite da proključa, a zatim sklonite sa vatre.
U posebnoj činiji umutite jaja sa polovinom šećera, pa dodajte vruć krem – sipajte ga polako uz neprekidno mućenje.
Vratite u šerpu i kuvajte na nižoj temperaturi, ne dozvolite da proključa.
Kuvajte uz stalo mešanje, dok se smesa blago ne zgusne.
Ohladite fil na sobnoj temperaturi i povremeno promešajte. Neka se hladi najmanje 2 sata.
Dok se fil hladi, u blenderu umutite jagode sa preostalim šećerom i sokom od limuna, dok ne postane glatko.
Smesu procedite i sipajte u ohlađen fil, pa dobro izmešajte.
Sipajte u željene posude i ostavite da se zaledi u zamrzivaču.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)