Recept naših baka: Evo kako se gurabije zapravo prave
Preukusne su
SASTOJCI ZA GURABIJE:
- 2 jaja
- 2 čaše ( od 2 dcl) šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 čaše ulja
- 1 čaša kiselog mleka
- 8,5 čaša brašna
- 1 kesica praška za pecivo
PRIPREMA:
U posudu staviti dva jaja, šećer i vanilu. Mutiti da masa bude gusta i penasta.
Muteći dodati 1/2 čaše ulja. Mutiti u jednom pravcu dok se masa ne sjedini.
Dodati 2/2 čaše ulja mutiti. Tako sva 4 dela ulja dodavati i mutiti.
Dodati kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno.
Brašno dodavati mutiti mikserom dok je masa redja kasnije mešati varjačom i rukom.
Testo izraditi i podeliti na 32 dela. Svaki deo oblikovati u lopticu i blago pritisnuti na rebrastu daščicu i staviti u pleh prethodno obložen papirom.
Tako uraditi sa svim delovima testa. Peći na 180 stepeni 20 minuta da blago porumene.