Ukoliko ste ljubitelj namaza ovo je idealno za vas: Napravite domaću jetrenu paštetu
Sastojci za 10 osoba
- 500gr pileće đžigerice/jetrice
- 100gr slanine
- 3-4 veća šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka (srednja)
- 60gr putera
- 1-2 kašikice senfa
- so i biber
Priprema
Đžigericu oprati i prosušiti. Pažljivo ukloniti žilice. Šampinjone iseći na četvrtine, kao i crni luk. Slaninu na par komada. Beli luk očistiti.
U vatrostalnu posudu staviti đžigericu, slaninu, šampinjone, luk, beli luk. Posoliti i pobiberiti.
Prekriti aluminijumskom folijom i staviti u zagrejanu pećnicu na 200C. Peći 30 minuta. Nakon tog vremena skinuti foliju i peći još 10 minuta otkriveno.
Kada se prohladi sve zajedno staviti u blender, seckalicu šta već imate i pretvoriti u masu pašteta koegzistencije. Dodati omekšao puter, senf i popraviti ukus ako je potrebno sa solju i biberom.
*U procesu pečenja stvori se određena količina tečnosti, što od đžigerice što od šampinjona. Tečnost se može odvojiti pa sa njom nivelisati gustinu namaza.
Ohladiti i služiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)