Ukoliko ste ljubitelj namaza ovo je idealno za vas: Napravite domaću jetrenu paštetu
Foto: Pixbay

Sastojci za 10 osoba

  • 500gr pileće đžigerice/jetrice
  • 100gr slanine
  • 3-4 veća šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka (srednja)
  • 60gr putera
  • 1-2 kašikice senfa
  • so i biber

Priprema

Đžigericu oprati i prosušiti. Pažljivo ukloniti žilice. Šampinjone iseći na četvrtine, kao i crni luk. Slaninu na par komada. Beli luk očistiti.

U vatrostalnu posudu staviti đžigericu, slaninu, šampinjone, luk, beli luk. Posoliti i pobiberiti. 

Prekriti aluminijumskom folijom i staviti u zagrejanu pećnicu na 200C. Peći 30 minuta. Nakon tog vremena skinuti foliju i peći još 10 minuta otkriveno.

Kada se prohladi sve zajedno staviti u blender, seckalicu šta već imate i pretvoriti u masu pašteta koegzistencije. Dodati omekšao puter, senf i popraviti ukus ako je potrebno sa solju i biberom.

*U procesu pečenja stvori se određena količina tečnosti, što od đžigerice što od šampinjona. Tečnost se može odvojiti pa sa njom nivelisati gustinu namaza.

Ohladiti i služiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading