IDEALAN RECEPT ZA PALAČINKE OD HELJDE: Hranljive, bogate vlaknima, mekane, odličnog ukusa
U ovoj poslastici mogu da uživaju i osobe, koje imaju problema sa varenjem
Brašno od heljde odlično je za vaše zdravlje jer je bogato ugljenim hidratima, a osim toga ne podiže nivo glukoze u krvi i bogata je vlaknima. Iz tog razloga je pogodna za korišćenje kod osoba koje imaju problema sa varenjem.
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
100 gr heljdinog brašna
200 gr belog brašna
2 jaja
400 ml kisele vode
soli i malo šećera po želji
ulje maslinovo
Priprema
Foto: Bakina kuhinja
U činiju sipati brašno, dodati jaja soli i kiselu vodu. Može se dodati i malo ulja. Sve dobro žicom izmešati.
Foto: Bakina kuhinja
Tiganj za palačinke podmazati ugrejati dobro i sipati po jednu kutlaču testa na sredinu pa ga okretati da se testo razlije.
Peći sa jedne i druger strane da se zapeče.
Kao prilog služiti po želji
Opširnije: Video recept pogledajte OVDE!