Napravite sami snikers sladoled
Ova hladna poslastica je neodoljiva
Priprema
1. Ovaj recept za osnovu sladoleda već postoji, ali evo da ga ponovo napišem, da imate sve na jednom mestu.
2. U šerpu stavite mleko, vrhnje za šlag i šećer. Zagrevajte na srednjoj vatri, pazite da nezakipi.
2. U drugu posudu mikserom razmutite zumance. Mutite dok postanu svetla.
3. Zumance dodajte u šerpu sa mlekom i vrhnjem, te vratite na vatri i kuhajte uz stalno mešanje dok zgušne. Ostavite neka se sladoled ohladi do sobne temperature, potom ga istresite u vatrostalnu posudu ili u koju vama odgovara. Stavite u zamrzivač, neka se stegne, oko jedan sat. Povremeno promešajte sladoled, te zagladite površinu.
4. Karamele stavite u šerpicu pa na tihu vatru. Kada se karamele otope, dodajte slatko vrhnje, pa stalno mešajte dok se sve lepo poveže. Kada se karamel blago prohladi, izlijte ga na sladoled. Budite brži, jer će karamel da se stegne brzo jer je sladoled već hladan.
5. Čim ste izlili karamel, odmah stavite blago slan kikiriki. Ostavite sladoled u hladnjak, dok pripremate ganaz.
6. U šerpicu izlomiti čokoladu, te dodajte vrhnje za šlag. Mešajte dok se sve lepo otopi i poveže. Maknite sa vatre, te mešajte dok se prohladi. Potom ga izlijte povrh kikirikija.
7. Ostavite sladoled u hladnjak, dok se sve lepo stegne, potom poslužite. Savršenog je ukusa.
Sastojci
4 kom. zumancat
150 gr. šećera
250 ml. vrhnje za šlag
250 ml. mleko
karamel:
200 gr. mekih karamela
5 žlica vrhnje za šlag
150-200 gr. kikiriki
ganaz:
200 gr. milka čokolade
50 ml. vrhnje za šlag