Mladi luk čuva vid i srce, ali to nije jedina njegova moć
Ovo povrće ima antibakterijska svojstva, pa pomaže organizmu da se izbori s bakterijama i virusima
Mladi luk mnogi izbegavaju zbog nbeprijatnog mirisa, ali se može dodati u svim jelima i kuvanjem ili prženjem eliminisati njegov miris.
Holesterol - Zeleni deo mladog luka mnogi bacaju, a upravo je tu pravi izvor zdravlja. Smatra se da snižava holesterol i regulira nivo šećera u krvi.
Zdravlje kostiju - Sadrži vitamin K koji će pomoći većoj apsorpciji kalcija u organizmu. Samo jedan luk sadrži oko 20 posto preporučene doze vitamina K, koji je važan za gustinu i čvrstinu kostiju.
Dobar vid - Sadrži dosta karotenoida koji pozitivno djeluju na zdravlje oka. Sadrži vitamin A koji je važan za proizvodnju proteina u očima, zaslužnog za dobar vid.
Štiti srce - Ima antioksidanse koji štite ćelije u telu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Može da poboljša cirkulaciju krvi i spreči trombozu.