DOMAĆE MINI PICE: Specifičane, hrskave, izdašne, ni u jednoj pekari nema da se kupe!

bakina kuhinja | Žena 31.05.2021 10:56

Ovako spremljenom pecivu neće odoleti ni najbolji degustatori

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:
300 ml. mleka
550-600 brašna
15 gr kvasca
1 jaje
3 kašike ulja
1 kašika maslaca
1 kašičice šećera
200 gr sira
1 kašika kisele pavlake
100 gr šunke

Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac dodati šećer dodati jaje brašno i ulje i zamesiti mekše testo i pokriti da poraste.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

U činiju izdrobiti sir dodati kašiku pavlake pa izjednačiti. Testo razviti 2 cm  debljine pa ga blago premazati maslacem presaviti kao lisnato testo pa razviti testo pola cm debljine.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Seći kvadrate 10 cm veličine. U sredinu staviti nadev sira i malo šunke. Spojiti vrhove testa na sredinu.

 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Ređati u pleh pa pokriti da odmori da malo nadodje, Premazati žumancetom i posuti susamom. peći na 180 stepeni C oko 25- 30 min. da lepo porumene. Fenomenalno pecivo  niko mu ne može odoleti.
Više sadržaja i postupak pripreme pogledajte na sajtu BAKINA KUHINJA!

Expand player
Pogledajte više