IZ BAKINE BELEŽNICE: Preukusna baklava, sočna, hrskava i mmm...
Baklava se prema ovom receptu sprema lako i jednostavno
Potrebno je:
200 gr mlevenog keksa
100 gr ml. oraha
100 gr suvog grožđa
3 jaja
50 ml ulja
3 kašike šećera
tanke kore, pakovanje
1 limun
malo ulja za premazivanje kora
Za preliv:
600 gr šećera
2 vanolin šećera
Priprema:
Šećer staviti da se kuva sa kriškama limuna i vanilin šećerom i da se zgusne pa ga prohladiti. U činiju dodati keks i mlevene orahe, Jaja umutiti sa šećerom dodati keks, orahe ulje i ml. orahe. Sve izjednačiti.
Foto: Bakina kuhinja
Raširiti koru (moraju biti tanke) malo je premazati uljem pa je pokriti drugo i trećom korom koje takođe treba premazati malo uljem, U dnu stavljati fil keksa i oraha, pa uviti u rolnicu.
Foto: Bakina kuhinja
Iseći oštrim nožem na rolnice Peći na 200 stepeni da lepo porumeni. Preliti hladnim sirupom onako vruću. Ostaviti da upije i ohladi se.
Više sadržaja i postupak pripreme pogledajte na sajtu BAKINA KUHINJA!