IZ BAKINE BELEŽNICE: Preukusna baklava, sočna, hrskava i mmm...
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

200 gr mlevenog keksa

100 gr ml. oraha
100 gr suvog grožđa
3 jaja
50 ml ulja
3 kašike šećera
tanke kore, pakovanje
1 limun
malo ulja za premazivanje kora

Za preliv:

600 gr šećera
300 ml vode
2 vanolin šećera

Priprema:

Šećer staviti da se kuva sa kriškama limuna i vanilin šećerom i da se zgusne pa ga prohladiti. U činiju dodati keks i mlevene orahe, Jaja umutiti sa šećerom dodati keks, orahe ulje i ml. orahe. Sve izjednačiti. 

IZ BAKINE BELEŽNICE: Preukusna baklava, sočna, hrskava i mmm...

Foto: Bakina kuhinja

 

Raširiti koru (moraju biti tanke) malo je premazati uljem pa je pokriti drugo i trećom korom koje takođe treba premazati malo uljem, U dnu stavljati fil keksa i oraha, pa uviti u rolnicu.

IZ BAKINE BELEŽNICE: Preukusna baklava, sočna, hrskava i mmm...

Foto: Bakina kuhinja

 

Iseći oštrim nožem na rolnice  Peći na 200 stepeni da lepo porumeni. Preliti hladnim sirupom onako vruću. Ostaviti da upije i ohladi se.

Više sadržaja i postupak pripreme pogledajte na sajtu BAKINA KUHINJA!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading