ZA 15 MINUTA DO SAVRŠENE VEČERE: Taljatelje sa slaninom, kao u najboljem italijanskom restoranu
Taljatelje sa slaninom idealne su za brzi ručak ili večeru.
Taljatele skuvajte u slanoj vodi (oko 200 gr). Naseckajte 2 mlada luka na kolutove, malo posolite pa ubacite u tiganj sa nekoliko kašika ulja. Zatim dođte 50 gr. slanine.
Propržite oko 5 minuta, pa dodajte 150 gr. bukovace, biber, malo tucane ljute paprike i pola kašičice origana. Sve zajedno pržite oko 7, 8 minuta pa dodajte taljatele, 100gr. mocarele isečene na komadiće i malo vode u kojoj su se kuvale taljatele.
Promešajte i ostavite na šporetu dok se mocarela ne istopi. Ako ne volite bukovače, možete staviti šampinjone, a ako nećete mocarelu, možete staviti kačkavalj.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)