SAVRŠEN RECEPT IZ BAKINOG KUVARA - Punjena paprika na starinski način, ručak sa 5 zvezdica!

bakina kuhinja | Žena 02.06.2021 10:26

Stara dobra punjena paprika, kojoj se uvek vraćamo

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

paprike babure
400 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-4 čena belog luka
1 veći paradajz sveži
50 gr. opranog pirinča obarenog
1 jaje
crvena mlevena paprika
1 rendana šargarepa
ml. biber
soli ..ulje
1 kašika brašna
200 ml.  kuvanog paradajza

Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu  Dodati seckan beli luk . Ubaciti  obaren pirinač mlevenu papriku. posoliti i pobiberiti. ubaciti jaje sve izjednačiti. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Skloniti sa šporeta i ubaciti to u mleveno meso i rukama izjednačiti ili varjačom i puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Redjati u plepodmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sda paprikom. Pouljiti i peći sat vremena na 200 stepeni.

Više sadržaja i način pripreme pogledajte na sajtu BAKINA KUHINJA!

Expand player
Pogledajte više