NA INDIJSKI NAČIN: Hleb sa peršunom i belim lukom, jedan od najlakših recepata, a rezultat je neverovatan!

sensa.mondo.rs/alo.rs/S.Ć | Žena 03.06.2021 09:30

Ako ste ljubitelji indijskekuhinje, ovaj aromatični hleb potpuno će vam se dopasti. Sprema se izuzetno brzo i lako, a tajna je u kombinaciji hrskavog i vazdušastog testa, kao i odabranih začina.

Foto: Shutterstock

Ovaj indijski hleb naziva se naan, a savršeno se slaže uz jela od povrća, čorbe i potaže, namaze, meso ili ribu.

Sastojci:

500g pšeničnog brašna

7 g instant kvasca

2 kašičice šećera

10 g soli

150g neslanog putera

175g jogurta

175 ml mlake vode

3 čena belog luka

peršun

Priprema:

U posudu sipajte pšenično brašno, kvasac, šećer, so, 50g rastopljenog putera, jogurt i pola čaše vode i mešajte kašikom oko 10 minuta dok se ne sjedini. testo bi trebalo da bude lepljivo, ali ako se previše lepi dodajte još malo brašna.

Pokrijte posudu sa testom samolepljivom folijom i ostavite da odstoji 1 sat.

Kada testo na raste, pospite brašnom kuhinjsku radnu ploču i stavite na njega testo. Testo dobro umestite rukama i podelite ga na 8 delova i svaki deo oklagijom razvijte u ovalni oblik debljine oko 1 cm.

Zagrejte rernu na 250 stepeni Celzijusa.

Rastopite 100g putera i pomešajte ga sa iseckanim belim lukom i peršunom, pa pospite svih 8 hlebova.

Obložite pleh papirom za pečenje, pa pecite hleb oko 10 minuta dok ne porumeni, pa ga ponovo premažite purterom i belim lukom i vratite u rernu na još 5 minuta.

Prijatno!

 

Expand player
Pogledajte više