SLATKIŠ ZA SVAKI DAN! Kocke sa vanila kremom , nerealo ukusan!
Sastojci za kocke sa vanila kremom:
Za biskvit:
5 jaja,
100 g čokolade sa 70% kakaoa,
150 g mlevenih badema,
100 g šećera,
1 kesica vanilin šećera.
Za vanila krem:
2 žumanca,
1 jaje,
60 g šećera,
250 ml mleka,
1 mahuna vanile,
100 ml slatke pavlake za šlag.
Za čokoladni krem:
100 g čokolade sa 70% kakaoa,
Za glazuru:
120 g čokolade sa 70% kakaoa,
20 g maslaca,
1 kašika vode.
Kocke sa vanila kremom se pripremaju na sledeći način:
Priprema biskvita:
Razdvojiti žumanca od belanaca.
Napraviti čvrst sneg od belanaca.
Bademe propržiti na tiganju bez masnoće ili propeći u pećnici oko 5 minuta, pa ohlađene fino samleti.
Nalomiti čokoladu i otopiti je na pari.
U smesu od žumanaca i šećera dodati otopljenu čokoladu i mlevene bademe pa lagano umešati.
Na kraju umešati sneg od belanaca.
Izliti smesu u četvrtasti kalup za pečenje, obložen malo namašćenim papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 35 minuta.
Odvojiti biskvit od ivica kalupa i izvrnuti na mrežu, pa ohladiti.
Priprema krema od vanile:
U mleko dodati mahunu vanile i pustiti da provri, pa skloniti sa šporeta.
Penasto umutiti žumanca i jaje sa šećerom.
Dodati u vruće mleko i vratiti na šporet pa kuvati vanila krem na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Umutiti slatku pavlaku za šlag pa je umešati u ohlađen krem.
Priprema krema od čokolade:
Umutiti slatku pavlaku za šlag.
Čokoladu nalomiti, pa otopiti na pari uz neprestano mešanje, da se ne bi stvorile grudvice.
Dodati umućenu slatku pavlaku i umešati da se sastojci prožmu.
Za čokoladnu glazuru:
Nalomiti čokoladu, dodati kašiku vode i maslac, pa otopiti na pari.
Slaganje kolača:
Ohlađen biskvit premazati čokoladnim kremom, kremom od vanile, pa čokoladnom glazurom.
Ohladiti 2-3 sata u frižideru, a zatim iseći na kocke
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)