SLATKIŠ ZA SVAKI DAN! Kocke sa vanila kremom , nerealo ukusan!
Foto: Screenshot

Sastojci za kocke sa vanila kremom:

Za biskvit:

5 jaja,
100 g čokolade sa 70% kakaoa,
150 g mlevenih badema,
100 g šećera,
1 kesica vanilin šećera.

Za vanila krem:

2 žumanca,
1 jaje,
60 g šećera,
250 ml mleka,
1 mahuna vanile,
100 ml slatke pavlake za šlag.

Za čokoladni krem:

100 g čokolade sa 70% kakaoa,

100 ml slatke pavlake za šlag.

Za glazuru:

120 g čokolade sa 70% kakaoa,
20 g maslaca,
1 kašika vode.

Kocke sa vanila kremom se pripremaju na sledeći način:

Priprema biskvita:

Razdvojiti žumanca od belanaca.

Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Napraviti čvrst sneg od belanaca.
Bademe propržiti na tiganju bez masnoće ili propeći u pećnici oko 5 minuta, pa ohlađene fino samleti.
Nalomiti čokoladu i otopiti je na pari.
U smesu od žumanaca i šećera dodati otopljenu čokoladu i mlevene bademe pa lagano umešati.
Na kraju umešati sneg od belanaca.
Izliti smesu u četvrtasti kalup za pečenje, obložen malo namašćenim papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 35 minuta.
Odvojiti biskvit od ivica kalupa i izvrnuti na mrežu, pa ohladiti.

Priprema krema od vanile:

U mleko dodati mahunu vanile i pustiti da provri, pa skloniti sa šporeta.
Penasto umutiti žumanca i jaje sa šećerom.
Dodati u vruće mleko i vratiti na šporet pa kuvati vanila krem na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Umutiti slatku pavlaku za šlag pa je umešati u ohlađen krem.

Priprema krema od čokolade:

Umutiti slatku pavlaku za šlag.
Čokoladu nalomiti, pa otopiti na pari uz neprestano mešanje, da se ne bi stvorile grudvice.
Dodati umućenu slatku pavlaku i umešati da se sastojci prožmu.

Za čokoladnu glazuru:

Nalomiti čokoladu, dodati kašiku vode i maslac, pa otopiti na pari.

Slaganje kolača:

Ohlađen biskvit premazati čokoladnim kremom, kremom od vanile, pa čokoladnom glazurom.
Ohladiti 2-3 sata u frižideru, a zatim iseći na kocke

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading