FENSI OBROKA ZA MALO VREMENA I SASTOJAKA: Rolovani omlet punjen sirom i dodacima po želji, spremite se za eksploziju ukusa
Printscreen

Sastojci:

5 jaja

½ kašičice soli
¼ kašičice bibera (po mogućnosti, sveže mlevenog, malo krupnije)
kašika ulja ili parče putera, margarina (1 supena kašika)
150 – 200 gr trapista
150 gr sitno seckane šunke za pizzu
½ crvene paprike iseckane na sitne komade
sitno seckan peršunov list (može u punjenje, može kao dekoracija)

Priprema:

Razlupajte jaja, dodajte so i biber i dobro ih ulupajte viljuškom.  Šunku za pizzu isecite na što sitnije kocke. Papriku takodje pripremite, sitno je iseckajte. Narendajte i sir. Važno je da sve pripremite unapred, pošto priprema posle brzo (i pomalo pipavo) ide, pa da vam omlet ne dobije malo „po boji“ dok pripremite što treba.

Stavite neku dobru, nelepljivu tavu da se zagreje na srednjoj jačini ringle (važno, ne sme biti previše topla) i dodajte ulje ili puter, margarin da se takodje zagreju. Sa nekom malom kutlačom (može i velika, pa manje zagrabite), sipajte u tavu toliko jaja da prekriju dno, a da ne bude previše debelo, a ni previše tanko.

Kada se malo zapeku, uz ivicu stavite narendanog trapista, malo šunke i malo paprike. Sačekajte da se jaja ispeku toliko, da im se dno odvaja od tave, kao palačinke. Tada, uz pomoć nekih kuhinjskih špatula ili slično, a treba vam dva „nečeg“, zavrnite taj kraj omleta na koji ste stavili punjenje, preko punjenja, opet kao da rolate palačinku.

Sada, opet uz pomoć špatula, povucite savijeni omlet do ruba tave, kako biste dobili mesta da sipate još jaja. Sada tamo, na prazno dno tave, opet sipajte malo jaja, ne debelo.  Možete povremeno malo podići omlet (onaj neurolani deo), kako bi tečni deo jaja procurio ispod pečenog, da se i to brže ispeče.

Za to vreme, uz savijeni deo omleta, opet stavite malo sira, šunke, paprike. Opet zavrnite omlet preko punjenja, opet ga povucite do ruba tave, opet na prazni deo sipajte jaja.

Ovaj proces ponavljajte dok imate jaja. Ako vam i ponestane fila (čak, pred zadnje zavrtanje nemojte ga ni staviti, da ne iscuri), nema veze, sipajte jaja dok god osetite da lepo možete savijati omlet. Ako vidite da počinje da puca, završite ga, potrošićete jaja na sledeći.

Kada ste završili savijanje omleta, pažljivo ga prebacite na tanjir, prepolovite na dva dela (pošto je količina dovoljna za dve porcije). Servirajte ga posutog peršunovim listom, a uz paradajz, pavlaku ili kiselo mleko. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading