SREĆA NA TANJIRU: Voćna torta, popravlja raspoloženje, bolje od slasoleda!
Služiti prohladjenu može i polusvrznutu
Potrebno je:
Za manju meru:
12 keks piškota
2 pudinga od slatke pavlake
70 gr maslaca
500 ml mleka
1 vanilin šećer
1- 3 kašika šećera za mleko (po želji)
100 ml slatke pavlake
šlag za premazivanje
600 gr jagoda
2 banane
Priprema:
Puding skuvati zasladiti po želji , dodati vanilin šećer pa dodati kocke maslaca i sve izjednačiti. Umutiti slatku pavlaku pa kad se malo prohladi izmešati sa pudingom.
Foto: Bakina kuhinja
Manji pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti piškote. Premazati 1/3 krema pa poredjati jagode sečene na pola.
Opet premazati kremom staviti banane presečene na pola po dužini , odozgo krema pa tri piškote a izmedju jagode . Prekriti folijom i ostaviti 2-3 sata u frižideru.
Foto: Bakina kuhinja
Služiti prohladjenu može i polusvrznutu..Fantastična sladoled joj nije ravan.
Postupak pripreme pogledajte OVDE!