SREĆA NA TANJIRU: Voćna torta, popravlja raspoloženje, bolje od slasoleda!

bakina kuhinja | Žena 04.06.2021 12:37

Služiti prohladjenu može i polusvrznutu

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:
Za manju meru:
 12 keks piškota
2 pudinga od slatke pavlake
70 gr maslaca
500 ml mleka
1 vanilin šećer
1- 3 kašika šećera za mleko (po želji)
100 ml slatke pavlake
šlag za premazivanje
600 gr jagoda
2 banane

Priprema:

Puding skuvati zasladiti po želji , dodati vanilin šećer pa dodati kocke maslaca  i sve izjednačiti. Umutiti slatku pavlaku pa kad se malo prohladi  izmešati sa pudingom. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Manji pleh  obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti piškote. Premazati 1/3 krema pa poredjati  jagode sečene na pola. 

Opet  premazati  kremom  staviti  banane presečene na pola po dužini , odozgo krema pa tri piškote a izmedju jagode . Prekriti folijom i ostaviti 2-3 sata u frižideru.  

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Služiti prohladjenu može i polusvrznutu..Fantastična sladoled joj nije ravan.

Postupak pripreme pogledajte OVDE!

Expand player
Pogledajte više