I kao obrok i kao prilog: Salata od jaja i mladog luka
Preukusna
Sastojci:
- 6 kuvanih jaja
- 200 gr majoneza
- 3 – 4 struka mladog luka ( ukoliko nije sezona, mada za Uskrs uvek jeste može da se koristi i praziluk )
- pola kašičice senfa
- pola kašičice soli
- 100 gr kisele pavlake
- biber po ukusu
Priprema:
Iseckati jaja na krupnije delove. Za početnike bih rekla jaje na pola, pa na četvrtinu i onda na dva ili tri dela zavisno od veličine jajeta. Malo posoliti.
Iseckati luk na kolutiće, pa dodati preko jaja. Opet malo posoliti.
Dodati majonez, pavlaku, senf, malo posoliti i pobiberiti.
Lagano kašikom izmešati kako se sve ne bi raspalo.
Staviti u činiju u kojoj ćete poslužiti, preko foliju ( kako nam ne bi ceo frižider osetio se na jaja ), pa u frižider najmanje pola sata.