I kao obrok i kao prilog: Salata od jaja i mladog luka
Foto: Pixbay

Sastojci:

  • 6 kuvanih jaja
  • 200 gr majoneza
  • 3 – 4 struka mladog luka ( ukoliko nije sezona, mada za Uskrs uvek jeste može da se koristi i praziluk )
  • pola kašičice senfa
  • pola kašičice soli
  • 100 gr kisele pavlake
  • biber po ukusu

Priprema:

Iseckati jaja na krupnije delove. Za početnike bih rekla jaje na pola, pa na četvrtinu i onda na dva ili tri dela zavisno od veličine jajeta. Malo posoliti.

Iseckati luk na kolutiće, pa dodati preko jaja. Opet malo posoliti.

Dodati majonez, pavlaku, senf, malo posoliti i pobiberiti.

Lagano kašikom izmešati kako se sve ne bi raspalo.

Staviti u činiju u kojoj ćete poslužiti, preko foliju ( kako nam ne bi ceo frižider osetio se  na jaja ), pa u frižider najmanje pola sata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading