DA TI PAMET STANE! Kinder bueno torta - Neverovatno kremast slatkiš
Kora:
8 belanaca
1 kašika sirćeta
150 – 200 gr pečenih, seckanih lešnika
200 gr eurokrema
FIl I i II:
1,5 l mleka
8 žumanaca
10 kašika brašna
10 kašika šećera
1 kesica ili 40 gr pudinga od vanile
malo extrakta vanile
250 gr maslaca
100 gr čokolade
Još: 200 gr čokolade, 3 kašike ulja, 5 kašika mleka ( može i više, ne sme biti gusto jer će se jako stegnuti i kolač neće lako moći da se seče )
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 150 stepeni.Iseckati lešnike ili blago izblendirati. Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu. Na kraju dodati sirće i opet sve dobro izmutiti.
U obložen plah 30 x 40 cm staviti iseckane lešnike i rasporediti ih svuda ravnomerno, zatim istresti masu od belanaca, poravnati pa staviti da se peče pola sata na 150 stepeni, a onda smanjiti na 120 i sušiti još sat ipo.
Koricu čim izvadite iz rerne, opisati ivice nožem, pa izvaditi iz pleha naopako.
Skonuti papir i naneti eurokrem na toplu koru u baš tankom sloju, jer on treba samo malo da prekrije koricu izdmeđu lešnika.
Dok se korica peče skuvajte fil.
Pomešati žumanca, šećer, puding i brašno sa 300 ml mleka, a ostatak od 1, 5 l staviti na vatru da provri.
Pre nego što provri zakuvati masu i mešati dok se ne zgusne. Prek kraj dodati ekstrakt vanile i kuvati još 2 – 3 minute.
Skloniti sa vatre, istresti u veću posudu, staviti foliju ili kesu preko fila ( direktno na fil ) i ostaviti da se hladi do sobne temperature.
Ohladjenom filu dodati maslac i sve umutiti. Ukoliko dodajete margarin prvo ga umutite, pa onda dodavajte.
Otopiti čokoladu, pa je dodati u pola dobijenog fila. Druga polovina ostaje vanila.
Na koricu nanositi naizmenično kašiku svetlog , pa kašiku tamnog fila. U videu sam ja to drugačije uradila kako bi bilo brže.
Na kraju otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i popunjavati rupice izmedju fila. Vodite računa da je čokolada retka, da ima mleka kako bi i u frižideru ostala mekana, a ne tvrda kao glazura.
Dekorisati po želji i ohladiti. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)