Čokoladni kolač, gotov za deset minuta: Probajte rolnice od oblandi
Poslastica od čokolade, keksa i oraha
Sastojci i priprema:
- 2 lista oblandi
- 100 g šećera
- 150 g čokolade
- 150 g maslaca ili margarina
- 1 kašika ruma (ne mora)
- 100 ml mleka
- 3 kašike mlevenih oraha
- 2 kašike mlevenog keksa kašike punite do vrha
Dodatno za dekoraciju:
- 50 g čokolade
- 1 kašika ulja
Pokvasite čistu krpu i listove oblandi umotajte. Ostavite oko pola sata da stoje da bi omekšale. Tek kada su oblande smekšale krenite kuvati fil. Sve sastojke osim keksa i oraha stavite u šerpu i prokuvajte. Dovoljno je samo da se sve rastopi.
Umešajte keks i orahe i filujte kore.
Svaku oblandu isecite po dužini na tri jednaka dela, urolajte i ostavite da stoje sat vremena u frižideru. Isecite, dekorišite i uživajte u odličnom ukusu. Lepše su ako se sutradan jedu.