Nema potrebe za prženjem i masnoćom: Pripremite tikvice zapečene u rerni
Foto: Youtube/Printscreen

Sastijci:

  • Tikvice
  • 200 g prezli
  • 150 g parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica origana
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)

Tikvice isecite po dužini i ostavite sa strane.

Od svih ostalih sastojaka pripremite smesu, sve dobro izmešajte.

Tikvice premažite sa obe strane sa maslinovim uljem i umočite u smesu sa obe strane. Zatim tikvice poređati u pleh i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Dok se tikvice peku, pripremite sos.

  • 250 g grčkog jogurta
  • malo soli i bibera
  • 1 čen sitno isecganog belog luka

Sve sastojke dobro izmešati.

Tikvice poslužite uz ovaj sos.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading