Nema potrebe za prženjem i masnoćom: Pripremite tikvice zapečene u rerni
Sastijci:
- Tikvice
- 200 g prezli
- 150 g parmezana
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica origana
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
Tikvice isecite po dužini i ostavite sa strane.
Od svih ostalih sastojaka pripremite smesu, sve dobro izmešajte.
Tikvice premažite sa obe strane sa maslinovim uljem i umočite u smesu sa obe strane. Zatim tikvice poređati u pleh i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Dok se tikvice peku, pripremite sos.
- 250 g grčkog jogurta
- malo soli i bibera
- 1 čen sitno isecganog belog luka
Sve sastojke dobro izmešati.
Tikvice poslužite uz ovaj sos.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)