LEDENA ČOKOLADNA TORTA - Zasladite se i rashladite uz najfiniji domaći sladoled
Foto: Printscreen

Sastojci:

4 jaja

1 šolja šećera

1 šolja pavlake

90g čokolade

1 gotova kora

Pripema:

Odvojiti žumanca i belanca i u njih dodati po pola čaše  šećera i umutiti sneg od belanaca. Žumanca umutiti dok ne pobele, sa malo vanile. Umutiti i pavlaku posebno. U umućene sastojke, dodati u belanca, pavlaku i nakon toga dodati žumanca. Izrendati pola čokolade i ponovo promešati. Prethodno pripremljenu koru staviti u kalup za kuglof, sipati smesu za sladoled. Staviti sladoled tortu u zamrzivač da se stegne nekoliko sati. Preostalu rendanu čokoladu koristiti za ukrašavanje torte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading