PRSTE DA POLIŽETE! Meso na ovaj način uvek ćete praviti
Foto: Youtube/Printscreen

Ukusno!

Sastojci:

(ako vam je mnogo možete praviti pola mere)

- oko 800 – 900 g belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće)
- 4 jaja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- ravna kašičica karija
- na vrh kašičice bibera
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
- 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog)
- malo tucane paprike (ne mora ako nemate)
- pola kesice praška za pecivo

- 200 - 250 ml ulja (zavisi od zapremine tiganja)

(ako vam je mnogo možete praviti pola mere)

PRSTE DA POLIŽETE! Meso na ovaj način uvek ćete praviti

Foto: Youtube/Printscreen

 

Postupak:

Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće super ukusno.

Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.

Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minute s jedne i 4 minute s druge strane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading