ZDRAV INTEGRALNI HLEB BEZ KVASCA: Domaći specijalitet, koji je sto puta bolji od kupovnog
Izdašan, ukusan, mirisan, a ne goji
Za pripremu ovog zdravog integralnog hleba trebaće vam sledeći sastojci, a mere nek vam budu prema lončetu od 200 ml.
1 lonče integralnog pšeničnog
1/2 lončiča heljdinog brašna integralnog
1/2 lončića ječmenog brašna integralnog
1/2 lončića pirinčanog
70 ml. maslinovog ulja
300 ml kisele vode
1 prašak za pecivo ili kašičica sode bikarbone
so
Priprema:
U činiju sipati sve sastojke dodati kiselu vodu da testo bude gušće i dobro izmešati.
Posuti semenkama po želji i peći na 210 stepeni sat vremena.
Foto: Bakina kuhinja
Fantastičan, hrskav, nije žilav, krt, raspada se – prelepog je ukusa, pa uživajte i hranite se zdravo.
Foto: Bakina kuhinja
Kako se pravi integralni hleb, možete pogledati u videu ispod.