Sačuvajte kiseli kupus i preko leta: Evo i kako
Potrebne su vam:
- Oprane i osušene tegle u rerni(TEGLE OD 1 KG. ali mogu i veće)
- Kiseli kupus
- Poklopci
- Stoljnjak ili novine, veća šerpa ili lonac, ćebe ili slično da se umota gotova zimnica
- I možda 200 - 300 ml rasola da se sipa u tegle ako fali
Listove kupusa razdvojite, isecite zadebljani deo na svakom listu, stavite 4 veća lista jedan na drugi i umotajte rolnicu.
Motajte kako vam odgovara, zavisi i od dimenzija tegli. Napunite teglu sa dve ovakve rolnice i odozgo stavite još listova koliko stane.
Slobodno pritisnite da što više stane. Od mokrog kupusa u tegli već bude dovoljno tečnosti ali ako fali dodajte još malo rasola koji se nađe u posudi u kojoj ste izvadili glavice kupusa.
Poklopite i dobro zavrnite poklopac, ređajte u lonac u kojem ste stavili stoljnjak ili neke krpe, novine.
Nalijte vodu do početka poklopca, nikako preko i kuvajte od tačke ključanja pola sata. Izvadite, ušuškajte u čebence i ostavite da se ohladi. Uživajte u jelima od kiselog kupusa cele godine.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)