Sačuvajte kiseli kupus i preko leta: Evo i kako
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebne su vam:

  • Oprane i osušene tegle u rerni(TEGLE OD 1 KG. ali mogu i veće)
  • Kiseli kupus
  • Poklopci
  • Stoljnjak ili novine, veća šerpa ili lonac, ćebe ili slično da se umota gotova zimnica
  • I možda 200 - 300 ml rasola da se sipa u tegle ako fali

Listove kupusa razdvojite, isecite zadebljani deo na svakom listu, stavite 4 veća lista jedan na drugi i umotajte rolnicu.

Motajte kako vam odgovara, zavisi i od dimenzija tegli. Napunite teglu sa dve ovakve rolnice i odozgo stavite još listova koliko stane.

Slobodno pritisnite da što više stane. Od mokrog kupusa u tegli već bude dovoljno tečnosti ali ako fali dodajte još malo rasola koji se nađe u posudi u kojoj ste izvadili glavice kupusa.

Poklopite i dobro zavrnite poklopac, ređajte u lonac u kojem ste stavili stoljnjak ili neke krpe, novine.

Nalijte vodu do početka poklopca, nikako preko i kuvajte od tačke ključanja pola sata. Izvadite, ušuškajte u čebence i ostavite da se ohladi. Uživajte u jelima od kiselog kupusa cele godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading