Mekane kao duša: Probajte kupus kifle
Potrebno:
- oko 1kg brašna
- 10 gr suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 belanceta
- 100 ml vode
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
Punjenje:
- 200 g maslaca
- 1 jaje
- 350 g sitnog sira
Za premazivanje:
- 2 žumanceta
- 1 jaje
- susam
Umutite dva belanceta, dodajte kašiku-dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta.
Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena. Premesite i podelite na četiri dela.
Svaki deo razvucite i filujte umućenim maslacem sa jejetom. Odozgo stavite sir ili šta želite, umotajte i oštrim nožem secite ukoso da dobijete trouglove.
Slažite u podmazanu tepsiju i ostavite da stoje oko sat vremena. Pre pečenja premažite umućenim žumancima i jajetom.
Odozgo stavite semenke i ako želite posolite. Pecite oko 35 minuta na 200 stepeni, ili dok fino ne porumene. Pečene prekrijte krpom da odstoje pet minuta i onda uživajte u mekoći ovog peciva.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)