Mekane kao duša: Probajte kupus kifle
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno:

  • oko 1kg brašna
  • 10 gr suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 belanceta
  • 100 ml vode
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja

Punjenje:

  • 200 g maslaca
  • 1 jaje
  • 350 g sitnog sira

Za premazivanje:

  • 2 žumanceta
  • 1 jaje
  • susam

Umutite dva belanceta, dodajte kašiku-dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta.

Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena. Premesite i podelite na četiri dela.

Svaki deo razvucite i filujte umućenim maslacem sa jejetom. Odozgo stavite sir ili šta želite, umotajte i oštrim nožem secite ukoso da dobijete trouglove.

Slažite u podmazanu tepsiju i ostavite da stoje oko sat vremena. Pre pečenja premažite umućenim žumancima i jajetom.

Odozgo stavite semenke i ako želite posolite. Pecite oko 35 minuta na 200 stepeni, ili dok fino ne porumene. Pečene prekrijte krpom da odstoje pet minuta i onda uživajte u mekoći ovog peciva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading