I slatki i slani: Probajte uštipke na starinski način
![I slatki i slani: Probajte uštipke na starinski način](/data/images/2021-06-15/519201_200340131-1445318795843340-1026449875832627991-n_f.jpg?timestamp=1623752214?timestamp=1623708000)
Sastojci i priprema:
- 4 jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 500 g brašna
- pola kašičice soli (može i više, ja volim da ih pečene posolim)
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- ulje za prženje (ne treba puno, nije duboko prženje)
Kratko umutiti jaja, dodati mleko, vodu, so, brašno, prašak za pecivo. Umutiti sve mikserom.
U tiganj staviti malo ulja, zagrejati pa kašikom spuštati testo. Peći na srednjoj temperaturi s obe strane. I to je to.
Uživajte! Jedna jednostavna napomena ako ste početnik. Kašiku pre prvog spuštanja testa u ulje možete malo umočiti u ulje pa tek onda u testo, tako će lako sići sa kašike. Ili poslužiti se drugom kašikom da bi spustili testo u tiganj.
Ne treba prepuniti kašiku, uštipci narastu tokom prženja. Obavezno smanjiti temperaturu ringle jer će brzo spolja izgoreti a iznutra ostati nepečeno.
Ako želite jesti slatke u testo možete staviti vanilin šećer i koricu limuna.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)