Topi se u ustima: Probajte kolač sa jabukama i kakaom
Sastojci i priprema:
- Koristite šolju od 200 ml
- 4 velike jabuke ili 5-6 manjih
- pola šolje šećera
- 1 vanilin šećer
- malo limunovog soka (pola limuna)
Jabuke oguliti, iseckati i izmešati sa šećerom i vanilinom, limunom i ostaviti da stoje i puste svoj sok.
- 4 jaja
- 2 šolje brašna
- pola šolje ulja
- 2 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo 10 g
Umutite penasto belanca, dodajte žumanca i još malo mutite. Dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
Sok od jabuke, ulje i sve izmešajte pa ubacite jabuke pro
mešajte i sipajte u pleh 20x25, pleh podmažite ili dno obložite pek papirom. Odozgo možete ali i ne morate staviti malo oraha ili lešnika. Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta.
Jako je lep kada je vruć i može da stoji par dana, ostaje super svež.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)