Trik sa čačkalicom: Probajte ovo i produžite svežinu voća i povrća
Sigurno vam se dogodilo barem jednom do sada da je voće i povrće koje ste odložili u frižider "povuklo" miris frižidera, pa je izgubilo na svom ukusu i svežini
Umesto da ga iskoristite, morali ste da ga bacite jer se osušilo, ustajalo i omekšalo.
Ako ste bili u takvoj situaciji, ovaj jednostavan trik sa čačkalicom biće vam od velike koristi.
Ukoliko ste u salatu izrezali samo pola krastavca, i drugu polovinu želite da utrošite drugi put, pre odlaganja u frižider, krastavac "zatvorite" peteljkom, i probušite ga čačkalicom.
Čačkalica je u ovom slučaju "spona" između krajke i ostatka voća ili povrća.
Načeto voće i povrće odloženo na ovakav način, sačuvaće svežinu, miris i ukus kao nenačeto voće i povrće.
Ovaj trik sa čačkalicom sigurno ćete moći da primenite u još nekim sličnim situacijama.