Trik sa čačkalicom: Probajte ovo i produžite svežinu voća i povrća
Foto: Pixbay

Umesto da ga iskoristite, morali ste da ga bacite jer se osušilo, ustajalo i omekšalo.

Ako ste bili u takvoj situaciji, ovaj jednostavan trik sa čačkalicom biće vam od velike koristi.

Ukoliko ste u salatu izrezali samo pola krastavca, i drugu polovinu želite da utrošite drugi put, pre odlaganja u frižider, krastavac "zatvorite" peteljkom, i probušite ga čačkalicom.

Čačkalica je u ovom slučaju "spona" između krajke i ostatka voća ili povrća.

Načeto voće i povrće odloženo na ovakav način, sačuvaće svežinu, miris i ukus kao nenačeto voće i povrće.

Ovaj trik sa čačkalicom sigurno ćete moći da primenite u još nekim sličnim situacijama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading