Ručak čiji će vas ukus oduševiti: Testenina u sosu od tikvica

alo.rs/serpica recepti/Lj.Č. | Žena 19.06.2021 10:00

Kremasto i sočno

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 200 g crnog luka
  • oko 700 - 800 g tikvica 
  • 1 čena belog luka
  • 1 paradajz ili kašika pelata
  • 500 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • na vrh kašičice karija
  • na vrh kašičice origana
  • so i biber po ukusu
  • 4 kašike ulja
  • 600 g testenine koju volite
  • Ostalo šta želite: peršunovo lišće, parmezan ili kačkavalj, bosiljak..

Izdinstajte luk na ulju, dodajte paradajz i krčkajte sve dok se fino luk i pradajz ne udinstaju.

Dodajte beli luk, samo kratko prokrčkajte i stavite izrendanu tikvicu. Začinite i krčkajte sve dok tečnost ne ispari i tikvice se počnu blago pržiti. Tada nalijte neutralnu pavlaku i jos minut krčkajte.

Izmešajte sa obarenom testeninom. Pospite po želji kačkavaljem ili parmezanom, bosiljkom, peršunom. Odlično se slaže uz neku salatu, najbolje čeri paradajz.

Expand player
Pogledajte više