Ručak čiji će vas ukus oduševiti: Testenina u sosu od tikvica
Kremasto i sočno
Sastojci i priprema:
- 200 g crnog luka
- oko 700 - 800 g tikvica
- 1 čena belog luka
- 1 paradajz ili kašika pelata
- 500 ml neutralne pavlake za kuvanje
- na vrh kašičice karija
- na vrh kašičice origana
- so i biber po ukusu
- 4 kašike ulja
- 600 g testenine koju volite
- Ostalo šta želite: peršunovo lišće, parmezan ili kačkavalj, bosiljak..
Izdinstajte luk na ulju, dodajte paradajz i krčkajte sve dok se fino luk i pradajz ne udinstaju.
Dodajte beli luk, samo kratko prokrčkajte i stavite izrendanu tikvicu. Začinite i krčkajte sve dok tečnost ne ispari i tikvice se počnu blago pržiti. Tada nalijte neutralnu pavlaku i jos minut krčkajte.
Izmešajte sa obarenom testeninom. Pospite po želji kačkavaljem ili parmezanom, bosiljkom, peršunom. Odlično se slaže uz neku salatu, najbolje čeri paradajz.