Ručak čiji će vas ukus oduševiti: Testenina u sosu od tikvica
Sastojci i priprema:
- 200 g crnog luka
- oko 700 - 800 g tikvica
- 1 čena belog luka
- 1 paradajz ili kašika pelata
- 500 ml neutralne pavlake za kuvanje
- na vrh kašičice karija
- na vrh kašičice origana
- so i biber po ukusu
- 4 kašike ulja
- 600 g testenine koju volite
- Ostalo šta želite: peršunovo lišće, parmezan ili kačkavalj, bosiljak..
Izdinstajte luk na ulju, dodajte paradajz i krčkajte sve dok se fino luk i pradajz ne udinstaju.
Dodajte beli luk, samo kratko prokrčkajte i stavite izrendanu tikvicu. Začinite i krčkajte sve dok tečnost ne ispari i tikvice se počnu blago pržiti. Tada nalijte neutralnu pavlaku i jos minut krčkajte.
Izmešajte sa obarenom testeninom. Pospite po želji kačkavaljem ili parmezanom, bosiljkom, peršunom. Odlično se slaže uz neku salatu, najbolje čeri paradajz.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)