Po starinskom receptu: Napravite pitu razljevušu
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 5 jaja
  • 100 ml mleka
  • 100 ml kisele vode (ili obična)
  • 100 ml jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 300 g sitnog sira
  • 300 g belog brašna 
  • pola kesice praška za pecivo
  • 100 g maslaca ili margarina (može i ulje)

Uključite rernu na 200 stepeni, maslac stavite u tepsiju prečnika oko 30 cm. a može i u četvrtastu.

Umutite kratko žumanca, dodajte mleko, jogurt, vodu, so. Promešajte pa mikserom umešajte brašno. Sir izmrvite u testo. Od belanaca umutite čvrst sneg i lagano umešajte u testo, ne zaboravite i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u tepsiju u kojoj se rastopio maslac, ne treba ga hladiti.

Varjačom ili kašikom par puta prođite kroz testo i odmah pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Peče se oko 30 minuta ili dok ne vidite da je rumeno i da je testo iznutra pečeno. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading