NEODOLJIVE PRINCES KROFNE: Vazdušaste, kremaste, a ukusnije od maminih
Ovaj izuzetno lagan, vanila kolač ne samo što ima sjajan ukus i miris detinjstva, već je i zapravo vrlo jednostavan za pripremu
Sastojci:
4 šoljice vode
2 šoljice ulja
10 kašika brašna
4 jajeta
1 l mleka
3 pudinga od vanile
4 kašike šećera
1 margarin
250 g šećera u prahu
Šlag krema po želji
Priprema:
U posudu sipati vodu i ulje i ostaviti da vri. Zatim dodati brašno i mešati da ne ostanu grudvice. Sačekati da se malo ohladi, a onda ubaciti jaja, jedno po jedno. Sipati masu u špric i stavljati krofne u podmazan pleh. Peći na 200 stepeni oko 20 min. Ostaviti da se ohlade.
Staviti mleko da vri, a od toga odvojiti 0,2 dl za puding prašak. Promešati puding sa mlekom i šećerom da ne ostanu griudvice, a onda dodati u provrelo mleko. Mešati oko 5 minuta, a onda ostaviti da se ohladi. U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati u ohladjen puding. Iseći svaku krofnu na sredini i stavljati po jednu kašičicu fila i kašičicu šlaga. Ostaviti u frižideru 2 sata, a onda služiti.